Navitaal Training in taal en communicatie

Navitaal richt zich op de ontwikkeling van mensen en bedrijven door het verzorgen van zowel trainingen in de Nederlandse en Duitse taal en cultuur, als van trainingen in communicatieve vaardigheden. Het bureau is in 2008 opgericht door Marianne Navis.

Kernwoorden

navigeren - bijsturen - verankeren

Doel

Navitaal streeft ernaar, de wensen en de verwachtingen van de opdrachtgever zo goed mogelijk te vertalen naar een concreet leerdoel. Tijdens een oriënterend gesprek met de opdrachtgever zal de huidige (ongewenste) situatie en de nieuwe (gewenste) situatie besproken worden. Op een zo prettig mogelijke en inspirerende manier zal naar het gewenste doel toegewerkt worden.

Werkwijze

De werkvormen zijn creatief en worden afgestemd op de persoon en de situatie. De taalcursussen, voor beginners of gevorderden, worden op maat aangeboden en praktijkgericht getraind. De trainingen in communicatieve vaardigheden zijn eveneens praktijkgericht, zodat ook ingebrachte lastige situaties besproken en geoefend kunnen worden. Deze trainingen worden momenteel alleen in het Nederlands aangeboden.

Visie

Navitaal richt zich op een persoonlijke benadering en met oog voor de individuele mens. Iedereen kan en mag zichzelf ontwikkelen op zijn eigen niveau en naar eigen kunnen.

Er wordt met een maximale groepsgrootte van 8 personen gewerkt. Ook individuele training is mogelijk.